Tradice pekařské výroby rodiny Kučerů začala v roce 1991, kdy manželé Kučerovi společně začali vyrábět první pekařské výrobky. Hlavním výrobkem byl již tehdy klasický kvasový chléb. Od roku 1994 byla výroba dále rozšířena o další provozovnu na výrobnu běžného, sladkého a celozrnného pečiva. Z hlediska efektivnosti se v roce 1997 výrobní proces z těchto dvou provozoven sjednotil do jedné, větší provozovny, kde se do dnes vyrábí všechny výrobky Pekařství Kučera.
V roce 1999 manželé Kučerovi začínají budovat vlastní síť maloobchodních prodejen s prodejem pečiva a ostatních běžných potravin. Roky 2004 - 2006 byly pro společnost přelomové. Během těchto let dochází ke kompletní rekonstrukci a renovaci pekárny. Důraz byl během renovace kladen na pořízení nových výrobních technologií s důrazem na nejvyšší nároky výroby pečiva.
Dalším přelomovým rokem byl pro Pekařství Kučera rok 2011, kdy se společnost přetransformovala z fyzické osoby na osobu právnickou, konkrétně na Pekařství Kučera společnost s ručením omezeným. Cílem pekařské tradice rodiny Kučerů byla vždy poctivá kvalita všech výrobků. Z tohoto důvodu společnost v roce 2012 úspěšně absolvovala certifikaci ISO 22000.
Mezi největší zákazníky Pekařství Kučera patří Billa s.r.o., Ahold ČR a.s., Makro s.r.o. a sociální ústavy.
Jedná se o certifikaci systému managementů. Certifikaci pořizují primární producenti v zemědělství, jako jsou např. výrobní, přepravní a distribuční společnosti, případně maloobchody, restaurace či jídelny. Certifikát ovšem souvisí i s činností pekařskou, konkrétně s bezpečností potravinových výrobků. V tomto případě se jedná o výrobu přídavných látek a dalších subproduktů používaných v potravinářském sektoru.